O Domu Učenika

Dom učenika srednjih škola Milutin Milanković (nekadašnji Dom učenika srednje PTT škole) je savremena ustanova učeničkog standarda u kojoj se, pored vaspitnih i obrazovnih aktivnost i i sadržaja, obezbeđuju smeštaj, ishrana, uslovi za učenje, zabavni i sportski život za mlade, koji pohađaju neku od srednjih škola na teritoriji grada Beograda, a prebivalište im je van teritorije Beograda.

Nalazi se u širem centru grada, u neposrednoj blizini Hale Pionir i odlično je povezan sa svim delovima grada saobraćajnom infrastrukturom. Dom je okružen parkom koji predstavlja lepu i mirnu oazu u bučnom gradskom ambijentu.

Vaspitni rad odvija se u 13 vaspitnih grupa, s ciljem da se učenicima pomogne u adaptaciji na novu sredinu, savladavanju školskog gradiva, socijalizaciji i kvalitetnom provođenju slobodnog vremena. U Domu se tokom školske godine redovno održava veliki broj sportskih i kulturno-umetničkih sekcija, a povremeno se organizuju žurke, maskenbali, izložbe, takmičenja i priredbe. 

Kroz nekadašnji Dom učenika srednje tehničke PTT škole, od osnivanja prošlo je skoro 10 000 učenika, a trenutno u njemu boravi 307 učenika iz raznih škola. Na poslovima vaspitno-pedagoškog rada angažovano je 13 vaspitača različitih profila i jedan stručni saradnik, dok još 33 zaposlenih vredno radi na poslovima administracije, spremanja hrane i održavanju kako bi učenici imali optimalne uslove za život i rad.