Učenici Doma organizuju humanitarne akcije

Srednjoškolci koji žive u Domu učenika Srednje PTT škole u Beogradu, prikupili su pomoć za Prihvatilište za urgentnu zaštitu zlostavljene dece, koje se nalazi u okviru Centra za zaštutu odojčadi, dece i omladine u Beogradu. Tradicionalno, inicijativi učenika su se pridružili i zaposleni u Domu.

Ivana Đukić Milosavljević, rukovodilac Prihvatilišta, smatra da su ovakve akcije dragocene za njihove štićenike, zato što dobijaju poruku da nisu sami i da neko na njih misli.

Inicijatori ove humane akcije su članovi Domskog parlamenta.
- Neopisiv je doživljaj druženja sa ovom decom i drago mi je ako smo uspeli bar na tren da ih usrećimo. Volela bih kada bi akcija ovog tipa bilo mnogo više - kaže Smiljana Miljković, predsednica domskog parlamenta.

U ranijim akcijama Domskog parlamenta pomoć su dobila deca iz Prihvatilišta pri Zavodu za vaspitanje dece i omladine, organizovane su dve akcije namenjene Svratištu za decu ulice, pomoć je upućena deci smeštenoj u domu u Zvečanskoj, a novčanu pomoć dobio je Dom učenika u Kraljevu koji je oštećen u zemljotresu. Pomoć od srednjoškolaca dobilo je i Odeljenje hematologije i onkologije Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj.

 

humanitarna akcija