Poseta Domu za decu bez roditeljskog staranja

Učenici Doma srednje PTT škole posetili su danas Dom za decu bez roditeljskog staranja "Jovan Jovanović Zmaj" i Prihvatilšte za urgentnu zaštitu zlostavljane dece u Zvečanskoj ulici i specijalno za njih izveli predstavu.


Učenici Doma koji su članovi dramske, muzičke i folklorne sekcije, izveli su specijalno pripremljen kulturno-umetnički program i uspeli da bar na kratko usreće decu bez roditeljskog staranja. Oni su sami inicirali ovu akciju jer su na ovaj način želeli da pokažu humanost i da donesu osmehe na lice mališana koji borave u Zvečanskoj. U Domu učenika srednje PTT škole, mladi uz pomoć svojih vaspitača, u okviru raznih sekcija, počevši od sportskih do kulturno-umetničkih, oplemenjuju i razvijaju svoju ličnost.


Ovo što su učenici Doma srednje PTT škole danas pokazali samo je jedan delić toga što oni znaju. Ovo nije prvi put da učenici našeg doma organizuju ovakve aktivnosti. Kulturno - umetnički program su već izveli u Prihvatilištu za decu, Gerontološkom centru Beograd, Svratištu za decu i drugim ustanovama kojima mnogo znači naša podrška i saradnja - kaže direktor Doma učenika srednje PTT škole Saša Rokvić i kaže da će se saradnja sa ustanovama i dalje nastaviti.